Camper huren Amsterdam

Door de coronapandemie is reizen met een camper ongekend populair geworden. Op 1 juli 2022 stonden er een recordaantal van 167.471 campers geregistreerd in Nederland. T.o.v. van het aantal registraties op 1 januari 2020 is dat een groei van maar liefst 30%. Zo is ook een camper huren in Amsterdam ongekend populair geworden en zijn er vele camperverhuurbedrijven bijgekomen.

Campers zijn er in alle soorten en maten. Van kleine eenvoudige camperbusjes voor max 2 personen tot grote luxe campers met 6 slaapplaatsen en soms zelfs meer. Benieuwd naar welke camper bij jou past? De redactie van Busjehurenamsterdam.nl heeft de beste camperverhuurbedrijven van Amsterdam en omstreken op een rij gezet. Bezoek hun website en kijk met welke camper jij een droomvakantie gaat beleven!

Tips

Rijbewijs en maximaal toegestaan gewicht

De meeste campers hebben een maximaal toegestaan gewicht van 3500kg. Dit staat aangegeven op het kentekenbewijs. Deze campers mag je met een rijbewijs B besturen. Als de toegestane maximum massa meer dan 3500 kg bedraagt, dien je als bestuurder over een groot rijbewijs C1 te beschikken. Houdt dus wel rekening met de toegestane lading. Soms ligt de Massa rijklaar zo dicht bij de toegestane maximum massa van 3500 kg dat je met wat bagage en passagiers al gauw over de toegestane maximum massa van het voertuig gaat en dan ben je dus in overtreding. Bij een eventuele controle loop je dan de kans op een bekeuring en dat je zelfs ter plaatse lading moet lossen. 

Verkeersregels campers Nederland

Voor campers gelden dezelfde verkeersregels als voor personenauto’s. Dit geld ook voor de snelheidsregels zijn; die zijn voor campers niet anders dan voor auto’s. Let wel op als je in een camper rijdt van meer dan 3,5 ton waar een rijbewijs C1 voor nodig is; dan is de maximumsnelheid 80 km per uur.

Overnachten in de camper

Camperen mag niet zo maar overal. Weten waar je wel en niet mag overnachten in Nederland is belangrijk want wildkamperen is in Nederland verboden en kan bestraft worden met een boete van circa €150,-. Gelukkig zijn er heel veel mooie plekken waar je wel mag kamperen. Deze kan je bijvoorbeeld vinden met de app Campercontact. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel campings. 

Camper parkeren voor de woning

Voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter mogen niet langer dan drie aaneengesloten dagen aan de openbare weg geparkeerd staan. Dat geldt dus ook voor campers. Nou je huur je de camper natuurlijk om lekker mee op vakantie te gaan maar alsnog goed om te weten dus.