Verhuiswagen huren Amsterdam

Bij lang niet alle autoverhuurbedrijven in Amsterdam kun je terecht om een bakwagen te huren en helaas zijn lang niet alle autoverhuurbedrijven even betrouwbaar. Busjehurenamsterdam.nl heeft de beste betrouwbare autoverhuurders voor je op een rij gezet waar jij met een gerust hart een verhuiswagen kan huren. Dus maak verhuizen in of rondom Amsterdam een stuk comfortabeler met het huren van een ruime verhuiswagen en neem contact op met een van onderstaande autoverhuurders

Wist je trouwens dat bijna 85 procent van de Nederlanders zichzelf verhuist? Dat is natuurlijk niet voor niets, want je kunt het makkelijk zelf doen!

Jaarlijks verhuist een half miljoen mensen op vrijwel dezelfde manier: busje of verhuiswagen huren, verhuisdozen regelen en vrienden, kennissen en familie op trommelen om te helpen. Een goede voorbereiding, een paar spierballen en een verhuiswagen of aanhangwagen huren is in de basis eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een geslaagde verhuizing. Maar toch komt er bij een verhuizing vaak meer kijken dan je van tevoren kunt inschatten. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke checklist moet je langslopen om niets te vergeten?

Verhuistips

Tip 1: Planning

Het eerste wat je natuurlijk doet is een planning maken. Wanneer ga je verhuizen? Hoeveel tijd is er mee gemoeid en hoeveel mensen heb je nodig.

Tip 2: Spierballen

Velen van ons hebben tegenwoordig een overvolle agenda, maar als we het maar op tijd weten staan we graag voor elkaar klaar. Probeer dus op tijd met je vrienden, familie en kennissen af te stemmen wanneer de verhuizing plaats kan vinden.

Tip 3 Busje, verhuiswagen of aanhangwagen reserveren

Afhankelijk van de hoeveelheid spullen kan je een aanhanger huren of busje of een verhuiswagen huren. Reserveer tijdig! Veel mensen staan er niet bij stil, maar het laatste weekend van de maand is traditioneel het drukste verhuisweekend omdat dan de meeste sleuteloverdrachten plaatsvinden.

Tip 4 Verhuislift of touw en blok huren

Verhuis je van of naar zo’n mooi typisch Amsterdams grachtenpand? Als je woning of studentenkamer niet op de begaande grond ligt dan kan een verhuislift huren handig zijn om je spullen snel in je woning te krijgen. Heeft je woning een hijsbalk dan kan je ook kiezen voor touw en blok. Dit is een katrol waarmee je spullen omhoog en omlaag kunt hijsen.  Hiermee bespaar je veel tijd en ellende waarschijnlijk ook een aantal beschadigingen in het trappenhuis en aan je meubels.

Tip 5 Begin op tijd met inpakken

Begin ruim op tijd met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in.

Tip 6 Organisatie

Begin met elke kamer afzonderlijk en gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit is erg handig wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je de spullen die je het meest gebruikt ook weer snel kunt terugvinden.

Tip 7 Labelen

Geef elke doos een label met een nummer en zet erop naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Hou wat ruimte op de lijst vrij voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen.

Tip 8 De wasmachine

Alleen verhuizen met vastgezette trommel!

Tip 9 Belangrijke papieren

Zorg dat je belangrijke papieren altijd bij de hand hebt.

Tip 10 Bescherm je spullen

Als dozen niet vol zijn kan je ze aanvullen met vulmateriaal. Zo voorkom je dat de spullen in de doos met elkaar in aanraking komen of gaan verschuiven

Tip 11 Sluit alle dozen goed af

Dozen zijn een stuk steviger als ze goed dicht zijn. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Maak de dozen niet zwaarder dan 20 kilo, dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder het voorwerp, hoe kleiner de doos moet zijn.

Tip 12 Glas en servies

Bescherm je glaswerk, kopjes en borden goed door ze apart van elkaar in papier te wikkelen en stop ze in kleine dozen. je kan bijvoorbeeld ook kleren of handdoeken gebruiken om ze te beschermen. De zwaardere spullen zoals borden moeten onderaan in de doos. Rol bestek in keukenpapier of theedoeken. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen. Geef op het label aan dat er breekbare spullen in de doos zitten.

Tip 13 Brandbare goederen

Verandering in temperatuur, druk en beweging kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Pak brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen niet in. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden.

Tip 14 Kleding

Voor het verhuizen van kleding bestaan handige garderobedozen. Kleding kun je zo uit de kast in de garderobedozen hangen.

Tip 15 Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt, hou ze dan apart voor de verhuisdag.

Tip 16 Spiegels en schilderijen

Voor het inpakken van spiegels, lijsten en schilderijen kan je het best noppenfolie gebruiken. Daarna liefst in degelijke dozen inpakken.

Tip 17 Elektronische apparaten

Verpak waardevolle elektronische apparaten liefst in hun originele verpakking. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Je kan het voorwerp ook in een deken of laken wikkelen alvorens het in doos te plaatsen. Geef alle snoeren een label zodat je weet welk snoer bij welk apparaat hoort en waarvoor ze dienen.

Gefeliciteerd! Je hebt de hele lijst met tips doorgelezen, je verhuizing wordt vast een succes!

Huurtips:

 • Let op dat de tarieven inclusief BTW zijn
 • Ga je veel kilometers maken? Wellicht is een huurcontract met onbeperkte kilometers de betere optie voor je
 • Let op de verzekeringsvoorwaarden. Ben je Allrisk verzekerd? Wat is je eigen risico?
 • Ga je naar het Buitenland? Let op dat de auto ook verzekerd is in de landen waar je doorheen reist
 • Let ook op of de verhuurder een goede 24/7 pechhulp (in binnen- en buitenland) aanbiedt. Er is niks zo vervelend als hulpeloos langs de snelweg te staan waar je de taal niet kent en de niet eens weet wie de lokale ANWB is en hoe je deze moet bereiken. 
 • En gaat je huurauto onverhoopt kapot? Krijg je dan vervangend vervoer?

Populaire verhuiswagens in Amsterdam

 • 17m3 Bakwagen zonder laadlift
 • 17m3 Bakwagen met laadlift
 • 19m³ Bakwagen zonder laadlift
 • 19m³ Bakwagen met laadlift
 • 22m³ Bakwagen zonder laadlift
 • 22m³ Bakwagen met laadlift